X
تبلیغات
وکیل جرایم سایبری

سامانه بازاریابی فایل تک روم

معرفی سیستم ایمنی بهداشت مواد غذایی HACCP ص


لینک دریافت فایل خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  قابل ویرایش پرینت

تعداد صفحات: 11

 

معرفی سیستم ایمنی بهداشت مواد غذایی (HACCP ) (بخش اول)

(Hazard Analysis and Critical Control Point) HACCP

به معنای شناسایی ارزیابی خطر نقطه کنترل بحرانی باشد که بعنوان یک سیستم پیشگیری امر بهداشت مواد غذایی مطرح گردد. سیستم جهت جلوگیری رخداد مخاطرات مشکلات بالقوه ایمنی بهداشت مواد غذایی طراحی گردیده است.

این امر ارزیابی ریسک خطرات قابل استناد محصول غذایی فرایند تولید سپس تعیین کردن مرحله فرایند که مخاطرات شناسایی شده تواند کنترل کند، ‌امکان پذیر قابل دستیابی است.

بکارگیری سیستم دهه 1960 میلادی ایالات متحده امریکا توسط سازمان هوانوردی فضانوردی کشور (NASA) اغاز گردید. کاربرد سیستم تولید مواد غذایی نامه فضایی امریکا زمان دلیل نیاز کسب اطمینان کامل عاری بودن غذای فضانوردان الودگی میکروبی، ‌سموم عوامل فیزیکی شیمیایی ضروری بود.

سیستم HACCP کسب اطمینان سلامت غذا جایگزین ازمایش محصول نهایی نموده اساس یک سیستم پیشگیری جهت تولید غذای سالم کاربرد جهانی بوجود امده. سیستم پس انکه خطوط راهنمای اجرائی سال 1993 میلادی

توسط ' کمیسیون قوانین مواد غذایی '

( Codex Alimentarius commission )

پذیرفته شده طور گسترده رشته مختلف صنایع غذایی کار گرفته شد.

در سالهای اخیر HACCP بعنوان یک سیستم کنترلی موثر سطح جهانی شناسایی مورد استفاده قرار گرفت.

HACCP واقع یک ابزار مهم حفظ سلامت مواد غذایی ارائه کند.

این سیستم تنها واحدها صنایع بزرگ تولید کننده مواد غذایی طراحی نشده تمام واحدها شرکت کوچک سطح منطقه کشوری توانند انرا بکار گیرند.

اموزش کارکنان موثر تولید ماده غذایی، کلید موفقیت پیاده سازی سیستم باشد. همچنین موفقیت پیاده سازی استقرار سیستم HACCP مدیر واحد تولیدی باید نسبت سیستم HACCP الزامات متعهد باشد.

تعهد مدیریت نشان دهنده اگاهی وی منافع سیستم، ‌هزینه اهمیت اموزش پرسنل کارکنان باشد.

کارکرد اصلی سیستم تعیین برقراری نقاط کنترل بحرانی (Critical Control Points (میباشد. نقطه کنترل بحران مرحله فرایند تولید ماده غذایی منظور اطمینان سلامت ماده غذایی باید تحت کنترل پایش باشد.

Hazard، ریسک خطرات قابل انتقال توسط ماده غذایی (food borne)

( خطرات بیولوژیک، ‌شیمیایی، فیزیکی) باشند که توانند اثرات زیان اور بهداشت سلامت مواد غذایی داشته باشند.

اصول GMP Good Manufacturing practice GHP

( Good Hygiene practice) پیش نیازهای بسیار مهم ضروری برقراری پیاده سازی موفقیت امیز سیستم HACCP باشند.

GMP GHP چیزی نیست جز رعایت یک سری شرایط ویژه محیط کار موسسات توجه برخی نکات بهداشتی جریان کار مواد غذایی. واقع اصول GMP GHP عوامل کنترلی هستند که کل عملیات تولید کنترل کیفیت تمرکز دارند نه یک فرایند خاص.

مهمترین موارد که بیشتر شرایط محیط کار، ‌شرایط ماده غذایی بهداشت توجه کنند عبارتند :

1- شرایط سالن کار، وسائل امکانات مورد استفاده فراوری.

2- نوردهی تهویه هوا.

3- شرایط محیط کار ارتباط مواد غذایی فاسد شدنی.

4- تامین اب سالم بهداشتی.

5- امکانات سرویس بهداشتی.

6- نظافت شستشو.

7- دفع زباله مواد زائد.

8- دفع فاضلاب.

9- دفع افات حشرات موذی.

10- بهداشت فردی کارکنان.

11- شرایط انبارش حمل نقل مواد اولیه محصول تولیدی.

(بخش دوم)

مزایای بکارگیری سیستم HACCP

HACCP یک سیستم بهداشتی که شما مدیریت کارامد ایمنی مواد غذایی مطمئن کند شرایط ایجاد کند که جای انتظار وقوع مخاطرات بهداشتی محصول فراورده غذایی، روش پیشگیرانه طراحی نمائید. بنابراین مشکل مرجوع شدن محصول حد زیادی برطرف میشود.

همچنین HACCP باعث جلب اطمینان مصرف کنندگان فرایند تولید شود.

و نشان دهد که شرکت موسسه غذایی مسئولیت خود قبال سلامت مصرف کننده پایبند است.


نظرات (0)
نام :
ایمیل : [پنهان میماند]
وب/وبلاگ :
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)